SAVUSEN TILA                 LEAN TALLI


ETUSIVU       TALLIN ESITTELY       PALVELUT       GALLERIA       YHTEYSTIEDOT           HEPAKAT

Tallin esittely

Lean Talli sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla, Ilmajoen kunnan Tuomikylässä. Pohjalaisessa maalaismaisemassa toimiva täysihoitotalli kuuluu osana maatilaa, jossa harjoitetaan hevosyrittämisen lisäksi maanviljelystoimintaa.

Tallista vastaa pitkänlinjan hevosammattilainen Lea Peura, jonka on tullut tunnetuksi etenkin taitavana suomenhevosten kouluttajana. Hän on muunmuassa kouluttanut suomenhevosratsukantakirjaan neljä suomenhevosoria. Mopo, Tosi-Aatos, Hermeli ja Herra Herman . Lisäksi Herra Hermannin jälkeläinen, oma kasvatti, Tähti Herman, oli 4v. suomenhevosten valtakunnallisen laatuarvostelun paras estehevonen voittaen myös kokonaiskilpailun. Askareissa avustavat myös tilan isäntä Yrjö 'Ykä' Savunen, sekä opiskelija-ikäiset lapset Anne-Helen, Tuomas & Teemu.

Talli

Tallipaikkoja tilalla on tällä hetkellä 20.

Kesällä 2017 alkoi remontti sikalasta talliksi. Entiseen tiilirakenteiseen yhdistelmäsikalaan on remontoitu EU-normit täyttävät 13 karsinapaikkaa, joista 5 on ns. orikarsinoita. Talli on erittäin hyvin valaistu ja karsinoissa on 30 mm paksuiset pehmeät kumimatot. Kuivikkeena kutteripuru.

Tallissa on lämmitetty loimihuone, pesu/hoitotila, toimisto pienine kanttiineineen, josta saa ostaa edullisesti juotavaa ja makeisia, tilava wc, erillinen rehuhuone ja koneellinen ilmanvaihto.

Tallitiloista erillään on lämmin varustehuone, josta löytyy kaappitilaa sekä satula- ja loimitelineet.

Tallilaisten käytössä on myös ns. "mumman puoli", johon kuuluu hyvin varusteltu 60 m² asunto, tupakeittiö, olohuone ja invavarustettu suihku/wc. Tila sopii hyvin myös kokous- ja illanistujaistilaksi.

Vanhaan talliin jää käyttöön 5 karsinaa. Tallilta löytyy myös 2 hevosen hirsinen siirtotalli.

Remontti jatkuu vuonna 2018, jolloin valmistuu uusi satulahuone ja 8 tallipaikkaa lisää.

Kenttä ja maastot

Ratsastukseen tilalta löytyy aidattu ja valaistu hyväpohjainen ratsastuskenttä (25 * 70)estekalustoineen, sekä loistavat mahdollisuudet maastossa liikkumiseen. Tallin vierestä alkaa Tuomikylän ja Kyrkösjärven välillä kulkeva hevosreitistö, jolla on mahdollisuus tehdä ratsastus- tai ajolenkkejä lähes 20 km asti. Lisäksi v. 2011 on valmistunut hevosreitistön varrelle Tuomikylän Hepakat ry:n ylläpitämä hevoslaavu, sekä vajaa 500 m pituinen maastoesterata.

Hevosreitistön johdosta tallilla on hyvät puitteet myös ravihevosten treenaamiseen.
Katso kartta: kartta

Syksyisin ratsukoiden käytössä ovat myös tallin ympärillä avautuvat tilan laajat sänkipellot.

Valmennukset ja muu toiminta

Kesäkaudella tallin kentällä järjestetään viikoittain sekä koulu-, että esteratsastusvalmennuksia. Säännöllisesti valmennuksia ovat käyneet pitämässä Anu Tuomi ja Minttu Liuko. Myös Lea itse valmentaa tarvittaessa lähinnä oman tallin ratsukoita.

Lean Talli toimii myös Tuomikylän hevosnaisten oman HepAkat -ryhmän tapahtumien ja kilpailujen pitopaikkana.  webdesign © Valokuvaus Tuulia N 2014 - www.tuulian.net